Brnderiet-Enghaven-79

Om brænderiet

Brænderiet Enghaven blev etableret i løbet af sommeren og efteråret 2007 af Esben Moestrup, Erik Moestrup og Mikkel Nordkvist, og vi er vidst nok det første Jydske destilleri, der producerer frugtbrændevin af Eau-de-Vie type, og hvis man ser bort fra et enkelt andet destilleri også de første i Danmark. Igennem længere tid havde vi gået og puslet med tanken om at bruge vores egne råvarer, erfaringer og interesser til at frembringe en mikroproduktion af ædel frugtbrændevin af den fineste kvalitet. Gården Enghaven er den perfekte ramme for produktion af frugtbrændevin, da vi har det hele lige uden for døren. Rent og fint kildevand og frugtbar jord, hvor frugttræerne hvert år leverer de dejligste smagfulde frugter.

Men passion for det man laver er ikke helt tilstrækkeligt for at sætte en produktion i gang, så i tiden efter den 29. oktober 2007, hvor selskabet ”Brænderiet Enghaven A/S” officielt blev stiftet, brugte vi en masse energi på at indhente de nødvendige tilladelser for at producere brændevin. Blandt andet søgte vi om støtte hos Landdistriktsprogrammet, der har til formål at give befolkningen gode muligheder for at leve i og af landdistrikterne. Brænderiet Enghaven fik den maksimale støtte procent til projektet. Dette er vi stolte af og ser det som en anerkendelse af vort forehavende.

Først på sommeren 2008 var alle de nødvendige tilladelser i hus og den 25. juni 2008 ankom hjertet i produktionen – brænderen fra Müller Brennereianlagen Gmbh. Brænderen er håndsmedet i kobber og rustfrit stål. Vor brænder er af den patenterede type aRoMat – der er det ypperste, når det handler om at få optimal aroma og smag i brændevinen samt opnåelse af renheden i
alkoholen.

Den 26. juni 2008 blev den første Elshoff brændevin brændt og sat til lagring.