Brnderiet-Enghaven-27

Frugten til brændevine

Æbler er hovedfrugten i Brænderiet Enghavens frugtbrændevine, både fordi æbler giver en fantastisk brændevin, men også fordi Danmarks klima er utroligt velegnet til dyrkning af æbler af høj kvalitet.

Vi ønsker bl.a. at bruge gamle æblesorter som udgangspunkt for brændevinen. Dette skyldes, at disse sorter har nogle meget fine egenskaber. F.eks. bliver træerne med de gamle sorter ikke så let angrebet af sygdomme. Mange af de gamle sorter er aromatiske, med en fin duft og en karakteristisk krydret smag, hvilket er egenskaber, vi ønsker at overføre til frugtbrændevinen. De gamle sorter giver ofte små æbler, hvilket er et plus, da der er mest ”kraft” og aromakoncentration i disse.
Brænderiet bruger kun frugt af egen avl samt frugt fra et par mindre frugtavlere i regionen, der lever op til de standarder for produktion af frugt af høj kvalitet, som vi ønsker. Frugten plukkes med særligt henblik på brænding til brændevin på et tidspunkt, hvor sukkerindhold og aroma er optimalt.

De øvrige frugter og urter, som vi anvender, har også været i Danmark i mange år, og har derfor vist at de egner sig til de danske klimatiske forhold.

Læs om vores egen produktion af frugt

Læs om vores lokale frugtleverandører