hjemmeside_009

Kryddersnaps

Brænderiet Enghavens Kryddersnapse skabes også på baggrund af frugt ligesom den Ædle Frugtbrændevin, men her destilleres to gange for derved at skabe en forholdsvis smagsneutral brændevin, der dog stadig har en let frugtaroma. Du kan se mere om fremstillingsprocessen her. Vi fremstiller to typer af den dobbelt destillerede brændevin til brug for kryddersnaps: et destillat, som er meget smagsneutralt, og et som stadig har lidt æblesmag. De to typer bliver smagsat med forskellige danske bær og urter. Om den ene eller anden type Dobbeltdestillat bruges afhænger af om bærene eller urterne gør sig godt sammen med æble eller ej. 

Farven på kryddersnapsene afhænger naturligvis af urterne og bærrene, men de smagsatte brændevine kan også være klare destillater, hvis vi vælger at destillere spritten endnu engang efter, at den har trukket på bærrene/urterne 

Vi laver følgende kryddersnapse:

Klitrose

I de fredede klitter ved Stenbjerg i Thy har vi håndplukket hyben fra klitrosen og ladet dem trække på dobbeltdestilleret æblebrændevin. Resultatet af samspillet mellem æbler og klitrosehyben er en rund og fyldig brændevin med en lang eftersmag. Er velegnet som ledsager til gode oste eller som ledsager til kaffen.

Valnød

Valnødderne i denne flaske er fra det gamle valnøddetræ på Enghaven. Vi har ladet valnødderne trække på dobbeltdestilleret  æblebrændevin. Resultatet af samspillet mellem æbler og valnødder er en karakteristisk og afrundet valnøddesmag

Hyldebær

I  Mellerup enge har vi plukket hyldebærrene og ladet dem trække på dobbeltdestilleret æblebrændevin. Resultatet af samspillet mellem æbler og hyldebær er blevet en mild brændevin med en delikat frugtsmag. Er velegnet til desserter, hvor der indgår fløde.

Havtorn


I de fredede klitter ved Stenbjerg i Thy har vi håndplukket bær af havtorn og ladet dem trække på dobbeltdestilleret æblebrændevin. Samspillet mellem æblernes sødme og havtornens naturlige bitterhed giver en brændevin med en behagelig syrlighed, der gør den velegnet til frokostbordet.
 

Sortbær


Sortbær eller Revling er plukket i Thy og vi har ladet den trække i det mere smagsneutrale dobbeltdestillat. Farven er nærmest sort. Sortbær giver en sød, kraftig og krydret brændevin. Den er især velegnet som ledsager til ostebordet.
 

Porse


I de fredede klitter ved Stenbjerg i Thy har vi håndplukket blade af porse og ladet dem trække på dobbeltdestilleret æblebrændevin. Resultatet af samspillet mellem æble og porse giver en frisk og karakteristisk brændevin som er velegnet til frokostbordet.