Brnderiet-Enghaven-51

Ædel frugtbrændevin

Enghavens Ædle Frugtbrændevine er destillater af Eau de Vie type fremstillet på baggrund af dansk frugt, hvori aroma og smag fra frugten er opkoncentreret så meget som muligt.
Du kan se mere om fremstillingsprocessen her.

De Ædle Frugtbrændevine lagrer kun på rustfrit stål og ikke på træfade. Dette betyder, at det er klare destillater, der har bevaret deres meget karakteristiske og intense frugtsmag.

Vi har i høstår 2007 og 2008 hovedsageligt fremstillet Ædle Frugtbrændevine på æbler. Vi blander ikke æbelsorterne, da vi ønsker, at man kan dufte og smage det karateristiske for hver enkel sort i de Ædle Frugtbrændevine.

Brænderiet Enghavens Ædle Frugtbrændevine er nært beslægtet med frugtbrændevin som f.eks. fransk Eau de Vie de Fruits, Slivovitsj fra Balkan eller ungarsk Palinka, og den nydes bedst alene før eller efter et godt måltid, til kaffen eller som ledsager til f.eks en dessert baseret på æbler eller anden frugt. Man skal selvfølgelig drikke brændevinen til det, man selv synes, at den passer godt til, og smag og behag er heldigvis forskellig, men efter vores mening egner frugtdestillater af denne type sig ikke godt til f.eks. dansk smørrebrød. De Ædle Frugtbrændevine nydes ideelt set af destillatglas eller af ikke for store tulipanformede glas ved stuetemperatur eller en anelse under. Ædel frugtbrændevinsserier: Brænderiet Enghaven har af 2007 høsten lavet Ædel Frugtbrændevine af følgende æblesorter:


Belle de Boskoop

Belle de boskoop fremkom først hos W. Ottolander i Boskoop, deraf navnet. Frugtkødet er lidt sejt og meget lidt saftigt. Belle har en god smag som er i den syrligt-søde retning og kendes som et udpræget madæble. Aromaen er meget kraftig. Ædel Frugtbrændevin brændt på Belle de Boskoop har en elegant og let tilknappet æbleduft. Brændevinen leveres i 0,35 L flasker og alkoholstyrken er på 40%.

Læs mere om Belle de Boskoop

Elshof

Elshof er den røde variant af krydsningen mellem Ingrid Marie og Golden Delicious. Æblet har fast og sprødt frugtkød, men er også relativt saftigt. Smagen er fin syrlig-sød smag og æblet har en god aroma. Ædel Frugtbrændevin brændt på Elshof har en forholdsvis kraftig og meget aromatisk duft. Brændevinen leveres i 0,35 L flasker og alkoholstyrken er på 40%.

Læs mere om Elshof
 Læs mere om Elshof L02/07

Brænderiet Enghaven har af 2008 høsten lavet Ædel frugtbrændevin af følgende sorter:

Cox Orange
Ædel frugtbrændevin brændt på Cox Orange har en let krydret og karakteristisk æbleduft. Æbleeftersmagen er ligeledes let krydret. Cox Orange blev udviklet i starten af 1800-tallet i England. Allerede i 1867 fundes Cox Orange hos en planteskole i Odense. Cox Orange Æblet er saftigt, sødligt og med en udpræget krydret aroma.  Brændevinen leveres i 0,35 L flasker og alkoholstyrken er på 40%.

 læs mere om Cox Orange  


Filippa

Ædel Frugtbrændevin brændt på Filippa har en meget karakteristisk og kraftig æbleduft.Aromaen er intens af æble ligesom smagen er tydelig. Æbleeftersmagen er tilstede længe. Filippa æblet kom til verden i 1880 på Fyn, da en lille pige såede en æblekerne fra et æble hun havde fundet i skoven. Æblet er opkaldt efter pigen. Brændevinen leveres i 0,35 L flasker og alkoholstyrken er på 40%

Læs mere om Filippa
 læs mere om Filippa L0109

Discovery
Discoveryæblet er saftigt, sødmefuldt og ganske parfumeret - i det hele taget megetvelsmagende. Ædel frugtbrændevin brændt på discovery æbler har en frisk og ganskekraftig æbleduft. Aromaen er kraftigt som hos de andre parfumerede æblesorter. Smagen er frisk og relativ kraftig. Eftersmagen kommer sent, men varer i lang tid.
Brændevinen leveres i 0,35 L flasker og alkoholstyrken er på 40%

læs mere om Discovery 


Ingrid Marie
Ædel Frugtbrændevin brændt på Ingrid Marie Æbler er kendetegnet ved et kraftigt bid - Det kraftigste blandt vore frugtbrændevine. Hvis man har tålmodighed og lader Ingrid Marie brændevinen "trække vejret" i glasset vil man blive rigeligt belønnet for duften der langsomt stiger op er som det kendes fra et nyplukket Ingrid Marie æble. Ingrid Marie blev fundet i Høed på Vestfyn i 1910. Æblet er ganske saftigt. Smagen er syrlig og sødmefuld og æblet har en fin aroma. Brændevinen leveres i 0,35 l flasker og alkoholstyrken er på 40 %