Brnderiet-Enghaven-4
Velkommen til forsiden

Brændevine

Brænderiet Enghaven fremstiller forskellige typer af brændevine. Brændevinene er produceret ud fra de højeste kvalitetskrav – vi anvender f.eks. kun frisk og plukket frugt som udgangspunkt for vores Ædle Frugtbrændevine. Sukker, aromastoffer, monopolsprit og andet utøj er bandlyst.

De vigtigste produktionsdetaljer er påtrykt flasken, da vi ønsker at fortælle nyderen af det endelige produkt om, hvordan lige præcis hendes flaske er blevet til. Råvaren samt produktionsforholdene har stor betydning for det endelig resultat. Et æble udvikler sig forskelligt alt efter hvilken vækstsæson, det har haft. Æblets smag varierer således fra sæson til sæson, hvilket man også vil kunne smage i vore brændevine. Vi har ingen intensioner om at lave et standardiseret produkt, der smager ens lige meget hvilke forhold, frugten har vokset under.
Vi fremstiller følgende brændevinstyper:

  • Ædel Frugtbrændevin, der er frugtdestillater med maksimal aromakoncentration, der vel bedst kan sammenlignes med franskmændenes Eau de Vie de Fruits.
  • Kryddersnaps, der er blevet til på baggrund af frugtbrændevin, der er destilleret to gange – heraf navnet – og efterfølgende er blevet smagssat med forskellige urter eller bær.
  • Økologisk – Brænderiet Enghaven laver også både Ædel Frugtbrændevin og Kryddersnaps i økologiske udgaver.
  • Fadlagret Frugtbrændevin er Ædel Frugtbrændevin, der er lagret på træfade i kortere eller længere tid - en dansk calvados.